• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Ana Klasör İçinde Alt Klasörlere Erişim

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

BERKBABA44

Yeni Üye
Aldığı beğeni
73
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Ustalarımdan şöyle bir istirhamım olacak.
Bir ANA KLASÖR içine 32 tane ALT KLASÖR ve her alt klasörün içine 100 excel dosyası (kişi adı olarak) eklenirse
ANA KLASÖR içinde ki ALT KLASÖRLERE buradan da kişi dosyasına erişilebilir mi?
Kişi dosyasına ANA KLASÖRDEN veri eklenebilir mi?
EVET ise bana bu ön hazırlığın alt zeminini yapabilmem için bilgi verebilir misiniz?

Çözüm
Helal olsun abey.
Kodlara eklemeler düzenlemeler yaptım.

PERSONEL exceli Personel Listesi sayfasının A ve B sütununa veriler almayı yapmadım şimdilik onun için biraz uğraşılacak.

Listboxa verilerde alındı ve tıklama olaylarıda yapıldı.

Eğer işlem doğru ise diğer işlemler için ayrı konu açmanız gerekmektedir.
Ordan devam edilir.

rrrr.gif
Konu Sahibi
İlgi ve alaka gösteren herkese teker teker teşekkür ederim.
MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ana klasörünün içine yüklenen iki dosyayı eklersek, Personel excel sayfasında PERSONEL_EKLE formunda kaydet butonu ile Görev Yeri adına göre KLASÖR ŞABLON sayfasını da T.C. ve Adı soyadına göre oluşturulan Okul klasörünün içine eklenmesi uygun mudur?

Konu Sahibi
Personel Sayfasında kimlik userform üzerinde de diğer bilgileri
kayıt, değiştir, sil işlemlerini yapabilir miyiz?

Rica ederiz.
Dedikleriniz şekilde klasör ekleyip uğraşacağım.
Ama heralde klasör olarak foruma ekleyemiyorsunuz.
Winar yada winzip yada 7Z proğramlarıyla klasör olarak ekleyebilirsiniz bilginiz olsun diye yazdım.
7Z ücretsiz bazen bende bununla yapıyorum proğramıda ekleyeyim link olarak kurarsanız.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Birde manuel olarak sonuçlar nasıl olacak eklerseniz tam anlaşılır.
Yani klasörleri ekleyin içinede örnek nasıl olacaksa onu ekleyin.

Konu Sahibi
Ustam
MİLLÎ EĞİTİM PERSONELLERİ klasörünün içinde Personel Sayfasını açtıktan sonra "PERSONEL_EKLE" userformu ile personeli kaydettikten sonra
1 - Görev Yeri adı ile Bir dosya açılacak
2 - Açılan Dosyanın içine "T.C. + Ad Soyad" birleşiminden teşekkül bir ŞABLON sayfasından bir excel oluşacak.
3 - Okul Listesi Listbox tarafına >>> açılan okul adı dosyası

Personel Listesi Listbox tarafına da >>>Okul seçilince o okula ait personel listesi

"Kimlik " Userformu ile Listboxtan seçilen kişiye ait bilgileri kendi dosyasında seçilen kişinin sayfasına kaydedecek.
Eğer gidiş yolu doğru ise diğer userformları (Görevlendirme Bilgileri, Mezuniyet Bilgileri, Terfi Bilgileri ve Aylıksız İzin Bilgileri) hazırlayayım
NOT :
Refaz Ustam bu benim gidiş yolum.
Eğer bu gidiş hatalı ya da yanlış ise doğruyu bulma adına rehberliğiniz eşliğinde ve tavsiyeleriniz doğrultusunda değiştirelim.
Benim için okul klasörü ve bu klasörün içinde okuldaki personellere birer sayfa açarak personel hareketlerini izlemek.

Abey kendi adıma zaman buldukça çözmeye çalışırım inşAllah.

Biraz yaptım ama tam bitmedi.
Yaptığım şu;
Textbox1e ve textbox2 ye veri girip görev yerinide seçince
Görev yeri neyse o isimde klasör oluşuyor içinde önce şablon exceli atıyor(şimdilik olduğu gibi) sonra ismini textbo1 ve textbox2 birleştirmesiyle değiştiriyor.
Dediğim gibi sadece şablon sayfayı olduğu gibi kopyalattım sonra içerik vs.. değiştirmek gerekecek kodla.

ŞABLON exceli de SABLON olarak yaptım malum Tr karakter olayı sonra onada bakılır.
Çalışmazsa resimdeki işaretliolacak gerçi mecbur işaretlenecek ama dosyayı bu şekilde aktarınca sorun olmaz.

Screenshot 2022-06-20 220150.png

HTML:
CSS:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Refaz Ustam Temmuz ayı sonuna kadar zamanımız var sıkıntı yok.
Ellerine sağlık. Var olasın

Refaz Ustam Temmuz ayı sonuna kadar zamanımız var sıkıntı yok.
Ellerine sağlık. Var olasın
Rica ederim.
Aslında haftasınundan itibaren 4 hafta izinliyim ama zaman olurmu bilmem ama olur heralde fazlaca.
Dosya doğru kopyaladımı ona göre devam ederiz.Aslında şablan exceli açtırıp farklı kaydettirme ilede yapılırdı ama farklı planlarım var olursa :)

Konu Sahibi
Dosya doğru kopyaladı mi? Evet doğru kopyaladı. Listboxlarda görünmedi.
Gerçekten teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin.

Helal olsun abey.
Kodlara eklemeler düzenlemeler yaptım.

PERSONEL exceli Personel Listesi sayfasının A ve B sütununa veriler almayı yapmadım şimdilik onun için biraz uğraşılacak.

Listboxa verilerde alındı ve tıklama olaylarıda yapıldı.

Eğer işlem doğru ise diğer işlemler için ayrı konu açmanız gerekmektedir.
Ordan devam edilir.

rrrr.gif

Son düzenleme:
Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri