• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Alt alta yedi hücrenin dolu olup olmadığı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

sybil07

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba arkadaşlar. Elimde bir işçinin çalıştığı günleri gösteren tablo var. D sütunundaki saatler işçinin işe giriş saatleri. Sorum şu; bu işçi yedi gün üst üste çalışmışsa yani D satırında yedi gün üst üste giriş saati varsa yedinci gününü bana uyarı vermesini istiyorum. BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY formülü ile saydırıyorum ancak sekizinci satır boşsa onu saydıramıyorum. Bir türlü yapamadım, yardımcı olabilir misiniz

Çözüm
Merhaba arkadaşlar. Elimde bir işçinin çalıştığı günleri gösteren tablo var. D sütunundaki saatler işçinin işe giriş saatleri. Sorum şu; bu işçi yedi gün üst üste çalışmışsa yani D satırında yedi gün üst üste giriş saati varsa yedinci gününü bana uyarı vermesini istiyorum. BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY formülü ile saydırıyorum ancak sekizinci satır boşsa onu saydıramıyorum. Bir türlü yapamadım, yardımcı olabilir misiniz
Deneyiniz

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Merhabalar. 8. satır boşsa neden saydırmak istiyorsunuz anlamadım. Örnek hazırlayıp koyabilir misiniz acaba.

Merhabalar. 8. satır boşsa neden saydırmak istiyorsunuz anlamadım. Örnek hazırlayıp koyabilir misiniz acaba.
Öncelikle cevap için teşekkür ederim. Mesela görselde görüldüğü gibi D sütununda yedi gün üst üste dolu olduğu zaman E sütununda yedinci günün karşısında "yedi gün üst üste çalışmış" yazıyor, bunun gibi birşey yapmaya çalışıyorum

Ekli dosyalar

• örnek.jpg
    örnek.jpg
    98.8 KB · Gösterim: 8
Formülle çözüm ben üretemeyeceğim. Makro çözüm olacaksa deneyeyim.

makro hiç kullanmadım ama çözüm olacaksa yardımcı olursanız sevinirim

şimdi pc başından ayrılmam lazım. formülle çözüm üretilemezse akşama kodu eklemeye çalışırım. o zamana kadar hocalar zaten çözümü üretirler gibime geliyor.

Deneyiniz

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-GÜNSAY.xlsm
    16.7 KB · Gösterim: 1
Çözüm
Formülle şöyle bir mantık işinizi görebilir

Ekli dosyalar

• 7gün.xlsx
    17.7 KB · Gösterim: 2
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri