Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
DeneyinizMerhaba,
Elimde bir imha listesi var. Veriler alt alta, ben bunları kağıt israfını önlemek amacıyla yan yana almak ve ekte resimdeki gibi bir tablo olmasını istiyorum. Yardımınızı rica ederim.
verilerin yan yana sıralaması ok ama sizin yaptığınız tabloda örneğin 1. sayfa sonu x sütununa kadar. 2. sayfanın y sütunundan değilde b sütunundan başlamısını istiyorum. böyle birşey mümkün müDeneyiniz
ekte örnekteki gibi sayfa sonu otomatik olarak alt satırdan devam etmek istiyorum.Merhabalar. Yan yana olduğu zaman kaçar satır alınacak?
Sayın Hocam. Sayfa düzeninizi yapınız. Daha sonra bize bir sayfaya 50 satır 40 sütun gelecek gibi değer verirseniz daha kolay olur. Ben bu tür işlerde sayfayı maksimum veri alacak şekilde kullanıyorum. Alt-üst bilgi ve kenar boşluklarını kaldırıyorum. O nedenle sordum kaçar veri istiyorsunuz sayfaya diye.ekte örnekteki gibi sayfa sonu otomatik olarak alt satırdan devam etmek istiyorum.
elinine sağlık hocam. birde aynı şekilde farklı bir tablom var onada aynısını yapıcam. nasıl yaptığınızı anlatabilir misiniz ? ya da sizinle aynı bakanlıktayız geçen gün farklı bir başlıkta yazmıştınız. ab218619 haberci ekler misiniz?Deneyiniz. Formülüze edilmiş listeniz LISTE sayfasındadır. Lütfen dönüş yapınız.
=SATIRSAR(Sayfa1!$C$2:$C$1884;18;"")
söylemiş olduğunuz formülü diğer tabloda sadece 2004 yılı için yapmaya çalıştım ama olmadı. nerede hata yapmış olabilirim ?Sayın zipShaka
Anladığım kadarıyla C sütunundaki SIRA NO yerine farklı veriler gelecek ve yıllar B sütunundaki sayısınca kalacak. Yani artmayacak, eksilmeyecek. Dolayısıyla B sütunundaki yılları C sütunundaki veriler miktarınca manuel girdim.
Sayfa1'deki verilerinizi incelediğimde B sütununda ;
Sorunun çözümü için çok farklı yollar var. Ben SATIRSAY formülünü kullandım. İlk formülü anlatarak açıklayayaım ;
- 2007 yılı 2 nci satırdan başlamış, 1884 ncü satırda bitmiş,
- 2008 yılı 1885 nci satırdan başlamış, 3960 ncı satırda bitmiş,
- 2009 yılı 3961 nci satırdan başlamış, 6769 ncu satırda bitmiş,
- 2010 yılı 6770 nci satırdan başlamış, 9710 ncu satırda bitmiş,
- 2011 yılı 9711 nci satırdan başlamış, 12154 ncu satırda bitmiş,
- 2012 yılı 12155 nci satırdan başlamış, 13548 nci satırda bitmiş,
- 2013 yılı 13549 ncu satırdan başlamış, 13889 ncu satırda bitmiş,
- 2014 yılı 13890 ncı satırdan başlamış, 14057 nci satırda bitmiş,
=SATIRSAR(Sayfa1!$C$2:$C$1884;18;"")
Bu formüldeki Sayfa1! sizin verinizin bulunduğu sayfanın adı. Dolar işaretleri ise ; eğer satır isminden önce varsa satırı sabitler. Kopyala yapıştır da yaosan, sürüklesen de o satır ismi değişmez. Diğer dolar işareti ise anlaşılacağı üzere sütunu sabitler. Satır için anlattığım yerleşik işlevin aynısı sütun için de geçerlidir. 18 rakamı ise (bu formüle göre yazıyorum) C sütunundaki verilerimi 18 sütuna ayarla demektir. "" (Q klavyede esc tuşunun hemen altındaki tuş) işareti ise hata mesajı verme, boş bırak demektir. Mesela "" bu işaretle boş bırak yerine "Veri Yok" mesajı da yazdırabilirsin.
Formülde $C$2:$C$1884 olan 2 ve 1884 rakamlarını her bir yıl için değiştirdim.
Bu arada haberci kullanmıyorum. İsmim Suat GÖKER
Deneyinizverilerin yan yana sıralaması ok ama sizin yaptığınız tabloda örneğin 1. sayfa sonu x sütununa kadar. 2. sayfanın y sütunundan değilde b sütunundan başlamısını istiyorum. böyle birşey mümkün mü