• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru Alt alta kesilen satıları verilen sayıya göre toplamak

Safih00

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2013 TR
Konuyu Başlatan
Herkese merhaba.

Projemde 1 takıldığım yer bir de sorum var.

Takıldığım kısma anlatıyorum.

3 farklı sütunum var Montaj / Tabaka / Bölen

Userformda textbox1'e yazdığım sayıları virgül ile kesip alt alta yazıyor.

3. satırda Bölen diye bir sütunum var asıl mevzu burda başlıyor.

Ben oraya kaç yazarsam örneğin 24 - 30 - 18 bu değişebilir.

2. Sütundaki 24'ü topladığında diğer toplam başlangıcına yazıcak

1730723702975.png
ben boşluk koydum aynı sayı da yazabilir 550-550-550 / 650-650 / 550 gibi.

Sorum ise alttaki görselin daha pratik bir yolu var mı

1730723834610.png

Ekli dosyalar

• Kitap1.xlsm
    16.3 KB · Gösterim: 7
Şu şekilde sadeleşebilir:

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Örnek dosyada işin mantığını biraz değiştirdim. Size uygun gelirse kullanın.
Örneğin, Bölen'e 24, MONTAJ'a 8, TABAKA'ya 550 yazıp, böl düğmesine tıklayın bunun dökümünü sayfaya yapıyor.
Daha sonra formu kapatmadan, Bölen'i sabit tutup, MONTAJ ve TABAKA verilerini değiştirerek devam edin.
Ancak, bölenin montaja bölümünün sonucu tam sayı olmalı, bunu kendiniz ayarlıyorsunuz herhalde.

Ekli dosyalar

• Kitap1.xlsm
    14.1 KB · Gösterim: 4
Okuyorum okuyorum bir türlü anlamıyorum mantığını. Hesaplaması nasıl bunun ?

Sn kralım
24/8 = 3 kere tekrarlanıyor.
24/12 = 2 kere tekrarlanıyor.
24/24 = 1 kere yazılıyor.
Ancak arkadaşın ne yapmak istediğini anladım ama çözümünü anlamadım.

Ancak arkadaşın ne yapmak istediğini anladım ama çözümünü anlamadım.
Hah işte ben de bunu soruyorum. Ne yapmak istiyor bu arkadaş ? Bana da anlatır mısın ? Ben bunu anlamadım.

Sn kralım
Sanki daha önce yukarıda belirttiğim hesaplamayı zihinden çözüp TextBox1'e sonucu aralarına, ayraç koyarak yazıyor, daha sonra bu sonucu, split ile parse edip, sayfaya yazdırıyor.

Sn kralım
Sanki daha önce yukarıda belirttiğim hesaplamayı zihinden çözüp TextBox1'e sonucu aralarına, ayraç koyarak yazıyor, daha sonra bu sonucu, split ile parse edip, sayfaya yazdırıyor.
Dediğiniz doğru herhangi bir hesap yaptırmaya çalışmıyorum sadece virgülden sonrasını parsellettiyorum ama 1. sütundakı önemli değil 2. sütundaki önemli

Görselde derdimi anlatmaya çalıştım :)

Kod sadeleştirmede yardımlarınız için askan çok teşekkür ederim.

1730793061634.png

YeccT tüm TextBox lara ne yazdığını belirtseniz, sorun hal olacak

150, 250 ve 300 NEYE GÖRE A sütununda bulunan MONTAJ'daki rakamların karşısına gelecek ?

Bir de A sütunundaki rakamları NEYE GÖRE dağıtıyorsunuz ?

Bir de A sütunundaki rakamları NEYE GÖRE dağıtıyorsunuz ?
kralım siz biraz gerginsiniz sanırım :)

Sn kralım
Sanki daha önce yukarıda belirttiğim hesaplamayı zihinden çözüp TextBox1'e sonucu aralarına, ayraç koyarak yazıyor, daha sonra bu sonucu, split ile parsel edip, sayfaya yazdırıyor.

burada Ali bey yazmıs onun haricinde birçok kez ben belirttim onun hesabı cok ayrı ben aklımdan yapıyorum onu. Ben neye göre dağıttıgımı yazsam burada işin içinden cıkamayız.

Sadece orada virgülden ayrılmıs olan sayıların yan sutununu tabakalarla doldurmak ıstıyorum.

Sizden rica etsem görselleri tekrar gözden geçirebilir misiniz?

ilginiz için teşekkür ederim

Sayın YeccT,
Bu Foruma sorunları nedeniyle müracaat eden üyelerimizi tanımayız. Tıpkı sizin gibi. O tanımadığımız üyelerimize de vaktimizden harcıyoruz. Gönüllü esasına dayalı olarak. Ama saygı, sevgi ve hoşgörü içerisinde. Asla önyargılı olmayız, davranmayız. Ama siz önyargılı bir tavırla benim gergin olabileceğimi iddia ettiniz. Halbuki hayat tecrübesi bir hayli fazla olan ben, çok sabırlı ve iradesi güçlü birisiyimdir. Hiç kimse kimseye soğuk cümleler kurmaz bu forumda. Hani Yunus Emre demiş ya " Gelin Tanış Olalım, İşi Kolay Kılalım. " Hiç tanımadığımız kişilerle tanışıyor, işlerini kolay kılıyoruz. Hani demiş ya Mevlana " Ne olursan ol yine gel ". Biz diyoruz ki bu forumda ; " Ne olursan ol yine gel, gel ki tanış olalım, işini kolay kılalım. " Sen bize bir Allah razı olsun desen o bize yeter. Sayın YeccT, hiç gergin değilim. Boşver be kardeşim. Ne olursan ol, yine gel, her zaman gel, istediğin zaman gel. Gel ki tanışalım. İşini kolay kılalım. Hani demiş ya derviş; Kabahati kabullenmek büyüklük, özür dilemek erdemliktir. Sürç-i Lisan ettikse affola.

TextBox1: 1,3,5,7,9
TextBox2: 150,150,300,300,300
TextBox3: 24
Yazıp, deneyin.
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
[/CODE]

Geri