• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü alan seçtirip formül yazdırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

batuulusoy09

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
3
Excel V
Office 365 TR
Konuyu Başlatan
Merhabalar,
Geçen gün sıralı sayı yazdırma ile alakalı bir kod yardımı almıştım.(Resim1). Şimdi ise bu kodu kullandıktan sonra farklı bir işlem yapacağım. Bu işlemi yapabilmek için ise yazdırdığım bin değerleri kadar alanı(örnekte 0,92-1,43 arasında B sütununa yazdırmıştım) D sütununda seçmem gerekiyor(ekran alıntısı2).Seçimden sonra ise (=SIKLIK(C14:C113;B14:B69 formülünü seçtiğim alana kullanıyorum ama vba da bu formülü yazdırmadım.)Soldaki bin değerlerim değişiklik gösterebiliyor dolaysıyla D sütununda seçeceğim alan da değişebiliyor. Bin değerlerime göre nasıl alan seçeceğime ve formülü nasıl düzenlemem gerektiği ile ilgili bir yardıma ihtiyacım var. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    12.3 KB · Gösterim: 11
  • Ekran Alıntısı2.PNG
    Ekran Alıntısı2.PNG
    18.9 KB · Gösterim: 11
Yazdığınız formülde hangi sütunda son satırın otomatik bulunması gerekiyor?
C14:C113 ifadesi mi;
yoksa B14:B69 ifadesi mi otomatik bulunacak?

Şunu bir dener misiniz?

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Çözüm
Teşekkürler ubak bey. Formül çalıştı elinize sağlık. İyi bayramlar dilerim.

Rica ederim. Hayırlı bayramlar.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri