• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru ADO ile TC Kimlik Numaralarını gizleme

ERDAL

Bronz Üye
Aldığı beğeni
47
Excel V
Office 2013 TR
Konu Sahibi
Merhaba Arkadaşalar,

Klasör ve alt klasörler altındaki Excel dosyalarındaki TC Kimlik Numaralarını ADO kullanarak gizlemek istiyorum.
Excel dosyalarındaki TC Kimlik Numaraları bütün tablolarda aynı sütunda bulunuyor.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Çözüm
Yeni bir modül oluşturup aşağıdaki kodları oraya yapıştırarak dener misiniz?
Not: Önce yedek almanız yerinde olur
Not2: verilerinizin excelle aynı klasördeki Raporlar (Asıl) dizini altında yer aldığı varsayılmıştır. dolayısıyla VeriGuncelle fonksiyonunda yer alan AnaKlsr = ThisWorkbook.Path & "\Raporlar (Asıl)\" adres satırı verilerinizin olduğu ana dizine göre düzenlenmeli.
Ana Fonksiyon
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.
Klasörleri tarayıp excel dosyalarını listeleyen kod:
HTML:
Kod:
eğer tüm rakamlar gizlenecekse veri çekme sorgunuza sahte bir TC alanı ekleyebilirsiniz.
HTML:
Kod:
eğer baştan sondan ve ortadan belli sayıların gösterilmesi ama gerisinin gösterilmemesini istiyorsanız ozaman
right, left ve mid fonksiyonları kullanılabilir
mesela aşağıdaki kod baştan ve sondan 2 hane dışındakileri * yapar: 12*******11 gibi
HTML:
Kod:

Konu Sahibi

Hocam teşekkür ederim. Elinize emeğinize sağlık.​

Eklediğim örnek dosyalar üzerinde denedim fakat işlem yapmıyor.

Hocam birde InputBox kullanmadan direk işlem yaptırsak

Konu Sahibi

Hocam teşekkür ederim. Elinize emeğinize sağlık.​

Eklediğim örnek dosyalar üzerinde denedim fakat işlem yapmıyor.

Hocam birde InputBox kullanmadan direk işlem yaptırsak

Klasör ve alt klasörler altındaki Excel dosyalarındaki TC Kimlik Numaralarını ADO kullanarak gizlemek istiyorum.
Excel dosyalarındaki TC Kimlik Numaraları bütün tablolarda aynı sütunda bulunuyor.

bulunmuyor ne yazıkki biri B13 de biri B11 de yanlış bilgilendirme var konuda koyuya teklardan doğru sekilde dosya paylasımı yapar işeniz cevap basittir

Konu Sahibi

bulunmuyor ne yazıkki biri B13 de biri B11 de yanlış bilgilendirme var konuda koyuya teklardan doğru sekilde dosya paylasımı yapar işeniz cevap basittir
Hocam aynı sütunda dedim, aynı satırda demedim.
Eklediğim örneklerde hiç bir sıkıntı yok.

hocam görsel e bakarsanız ya benim indirdiğim dosyalar bozuk yada bilmiyorum az önce dedigim gibi söyle diyim bir ( ) bunlar olmayacak daha sebebi 2 bir dosya da B11 farklı bi dosya da veri C13 teklardan dosya paylaşım yapınız yardımcı oluyum
NOT ben sorunu çözdüm olası aylı bi konu resimde gözüküyor 12*******11 bu sekilde tüm hepsi siz yinede dosya yükleyiniz

Konu Sahibi
Gerçekten yardımcı olacak uzman arkadaşların yardımlarını bekliyorum

Gerçekten yardımcı olacak uzman arkadaşların yardımlarını bekliyorum
öncelikle belirtmeliyim ki kullandığınız ifade pek hoş olmamış, hepimiz elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz..
bunun için zaman ve çaba harcıyoruz. "bilmiyorsan yardım etme, zamanımı boşa harcama..." kıvamında bir mesaj oldukça kırıcı ve saygısızca olmuş.
ikinci olarak açıklamanız yeterli gelmedi bana:
1 - kapalı excel dosyalarındaki TC no alanları mı * yapılacak ki bu durumda TC nolar tamamen kaybedilmiş olacak
yoksa açık excel kitabına veriler aktarılırken mi TC'ler "*" olacak?
2 - tüm excellerde tek sayfa mı var mı var? birden fazla sayfa varsa ne yapılacak?

Konu Sahibi
Halil Hocam, öncelikle yanlış anlaşıldıysam çok özür dilerim.
Alaycı bir şekilde verilen cevaplar oluyor. (Bu şekilde cevap veren uzman arkadaşlardan değildi) Buradaki ifademde asıl amacım, bu şekilde verilen cevaplara içinidi. Bu ifademi sonradan düzeltmek istedim fakat düzeltmede zaman sınırlaması olduğundan düzeltemedim.

Konu Sahibi
1 - kapalı excel dosyalarındaki TC no alanları mı * yapılacak ki bu durumda TC nolar tamamen kaybedilmiş olacak
yoksa açık excel kitabına veriler aktarılırken mi TC'ler "*" olacak?
2 - tüm excellerde tek sayfa mı var mı var? birden fazla sayfa varsa ne yapılacak
Hocam;
1- Evet hocam asıl amacım bu TC no alanlarını gizlemek. TC ler Kaybolabilir
2- Tüm excellerde tek sayfa var.

Yeni bir modül oluşturup aşağıdaki kodları oraya yapıştırarak dener misiniz?
Not: Önce yedek almanız yerinde olur
Not2: verilerinizin excelle aynı klasördeki Raporlar (Asıl) dizini altında yer aldığı varsayılmıştır. dolayısıyla VeriGuncelle fonksiyonunda yer alan AnaKlsr = ThisWorkbook.Path & "\Raporlar (Asıl)\" adres satırı verilerinizin olduğu ana dizine göre düzenlenmeli.
Ana Fonksiyon
HTML:
Kod:
Klasörleri tarayıp excel dosyalarını listeleyen kod:
HTML:
Kod:
Verileri güncelleme kodu:
HTML:
Kod:

Çözüm
Konu Sahibi
Halil Hocam,
Çok teşekkür ederim. Elinize emeğinize sağlık.
İyi ki varsınız.

Geri