• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü ADO İle Kayıt Yaparken Metin Olarak Kaydediyor.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

bulentkars

Yeni Üye
Aldığı beğeni
104
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
ADO yöntemi ile dışarıdaki çalışma kitabına kayıt yapıyorum, ancak bazı sütünları metin olarak kaydediyor, ekte resim olarak ta gösterdim. Kodun içerisinde de belirttim, aşağıdaki 3 sutun başlığının metin olarak değil sayı olarak kaydetmesini istiyorum, yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden Teşekkürler

HTML:
C++:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
ado.JPG

Öncelikle B6,B10 ve B12 hücrelerinin özelliğini genel yapınız.
"Z:\Şahin\Database\" & DosyaAdi adresindeki dosyanın D,H ve I sütunlarının özelliğini genel yapınız.
sonrasında B6,B10 ve B12 hücrelerine değerleri kod ile yazdırıyorsanız sayı formatında yazmasını sağlayınız.

Örneğin bu değerleri textboxtan alıp buraya direk yazdırıyorsanız ( Range("B4")=TextBox1 gibi ) metin formatında gelecektir.
Bunun yerine Range("B4")=TextBox1*1 yada Range("B4")=Int(TextBox1) diyebilirsiniz.

Konu Sahibi
Sayın Balta, Teşekkür ederim,

Yazdığınız şekilde

Genel Yaptım Olmadı..
Öncelikle B6,B10 ve B12 hücrelerinin özelliğini genel yapınız.
"Z:\Şahin\Database\" & DosyaAdi adresindeki dosyanın D,H ve I sütunlarının özelliğini genel yapınız.
sonrasında B6,B10 ve B12 hücrelerine değerleri kod ile yazdırıyorsanız sayı formatında yazmasını sağlayınız.

Verileri Textboxtan Almıyorum..

"B6" satırındaki Formül =EĞERHATA(METNEÇEVİR(B5;"YYYY");"")
"B10" satırı irsaline numarası giriliyor,
"B12" Satırına da koli adedi giriliyor.

Konu Sahibi
Merhaba,

Sorunu ; Kapalı dosyanın sütun başlıklarının bir alt hücresinin formatını sayı olarak ayarladım. daha sonra yaptığım kayıtlar aşağı doğru aynı formatta devam etmeye başladı. Sorun bu şekilde çözüldü Teşekkür ederim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri