• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü ADO ile Kayıt güncelleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

OğuzTürkyılmaz

Yeni Üye
Aldığı beğeni
31
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Herkese iyi hafta sonları. ADO ile işlemler serimin son halkası Düzenleme kodları. Nette çok çeşitli konularda örnekler mevcut ama bir kaç tanesini harmanlayıp ortaya bir karışık yaptım :) Kaydı güncelledim fakat yeni bir kayıt olarak sayfaya yazdırdı. Sorguya koşul ekledim bu seferde aşağıdaki hatayı verdi.
rs.Open sorgu, con, 1, 3 kodundaki 1 ve 3 rakamlarının neyi temsil ettiği konusunda da bilgiye ihtiyacım var. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Not: Lİst boxtan kodları Userformun üstüne VBA kodları ile getirdim. Ayrıca bu işlemi ADO ile nasıl yapabilirim....' Bir konuda birbiriyle bağlantılı 2 soru oldu özür dilerim...
Screenshot_3.png

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Merhaba abey.
Önce where TcNo yerine where tckimlik olacak.
Sonra rs.addnew bu satırla son satırın altına veri ekleniyor yani güncellenmiyor.
Güncelleme için update yöntemini kullanmanız gerek.

1,3gibi ise karışık anlatması bende tam anlamıyorum ama bildiğim gümcelleme için 1,3 kullanılıyor 1,1 ise okuma için.
Zaten googleye yazarsanız Tr olarak açıklama mevcut ama anlamasıda mesele :)
Update örnek koduda yanılmıyorsam önceki konuda eklemiştim dosyada.

Resimdeki hatada zaten yazıyor Delete ile olmuyor diye excelde satır silmesi olayı.

Konu Sahibi
HTML:
C#:

Ekli dosyayı görüntüle 13095
Merhaba abey.
Önce where TcNo yerine where tckimlik olacak.
Sonra rs.addnew bu satırla son satırın altına veri ekleniyor yani güncellenmiyor.
Güncelleme için update yöntemini kullanmanız gerek.

1,3gibi ise karışık anlatması bende tam anlamıyorum ama bildiğim gümcelleme için 1,3 kullanılıyor 1,1 ise okuma için.
Zaten googleye yazarsanız Tr olarak açıklama mevcut ama anlamasıda mesele :)
Update örnek koduda yanılmıyorsam önceki konuda eklemiştim dosyada.
@ Refaz hocam UPDATE olayını hallettim çok teşekkür ederim.ADO ile listboxa getirme kodlarını uyguladım fakat bir eksiklik var ki veriler gelmiyor. Yine birşeyleri gözden kaçırıyorum sanırım. sub PersonelVerileriniGetir ile çağırıyorum kodları.

Rica ederim abey.Aslında 4.mesajdaki bende getirmişti.Bugün bakarım dosyaya.

4.Mesajdakini eklememişsiniz yine vba kodları kalmış.

Konu Sahibi
4.Mesajdakini eklememişsiniz yine vba kodları kalmış.
Refaz Hocam yüklediğiniz dosyada listboxın bulunduğu formda ki düzenle butonuna tıkladığımda yada formdaki listebox üzerinde doubleclick yaptığımda açılan userformun üzerindeki textboxlara veriler gelmiyor. VBA kodlarını yoruma çevirip ADO kodlarını aktif hale getiriyorum kod çalışmıyor textboxlardaki veriler boş halde userform açılıyor. VBA kodlarını aktif hale getirdiğimde kodlar çalışıyor. Rica etsem sizde çalışr halini gif yapıp bir gönderirmisiniz.

Konu Sahibi
Abey gifteki gibi veriler geliyor Listboxa zaten bunu istemediniz mi?

Ekli dosyayı görüntüle 13107
Refaz Hocam onları getirdik. Lİstboxa gelen bilgilerin üzerinde çift tıklamaylayada alttaki düzenle butonuna tıklayarak ilgili satırdaki bilgileri Userform1 in üzerine almayı ADO kodlarıyla nasıl yapabilirim di, sorum. VBA kodları ile alıyorum ADO kodlarıyla almak amacam.

Tamam abey müsait olunca bakarım bence bir where ile yapılır adoya ekleyerek.

Aslında önceki konuda eklediğim örnekte zaten vardı textboxlara veri alma keşke inceleseydiniz.

Konu Sahibi
Tamam abey müsait olunca bakarım bence bir where ile yapılır adoya ekleyerek.
Sağolasın Refaz hocam. Bu arada nette bir iki sene önce başka bir forumda açtığınız konuyu okudum. Yaşadığınız sıkıntı şu an benim bu ado ile kayıt olayında da başıma geldi. halily hocamın bahsettiği gibi kayıt sayfasındaki ilgili sütunun özelliğini sayıya çevirmeme yada başka bir önerisi daha vardı onu da uygulamama rağmen sayılar excel sayfasına metin olarak saklanan sayı şeklinde kaydoluyor. Buna dair kısa bir öneriniz varsa onu da açıklarsanız makbule geçecek. Uzunsa konu açayım.

Rica ederim abey.
Sma şimdi düşününce düzeltme içn ado ya gerekvarmı boş yere.
İlgili yerlere veri aldırırken sadece listboxtaki seçilenler alınmalı mantıken ve daha sade olur.
Ve alttaki gibi tiklanan diye değişken tanımlamıştım örnek olarak.

HTML:
C#:

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri