• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü ADO ile çekilen tarih ve tutar alanlarının formatlanması hakkında

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

OğuzTürkyılmaz

Yeni Üye
Aldığı beğeni
31
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba Herkese Sağlıklı günler dilerim. Uygulamada ÜretimListesi formundaki Listbox1 üzerine ADO ile aşağıdaki kodlarla verileri alıyorum. Fakat tutar ve tarih alanları DATA sayfasında göründüğü gibi gelmiyor. Listbox üzerindeki bu alanları nasıl formatlayabilirim. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
ÜRETİM.png

verileri alırken formatlamayı deneyebilirsiniz, alanları tek tek yazıp formatı eklemelisiniz
format([URETIM_VT],'dd.mm.yyyy') ve format([TUTAR],'#,##0.00') gibi
gerçi Ali ÖZ hocam ben yazarken yazmış bile ama benim kod da dursun)HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Sn. Ali ÖZ ve halily çok teşekkür ederim. Bu şekilde uzun sorguları istenen yerden bölüp kalanı 2.satırda yazmak için kod
& _ işaretleri ile bölünmüyormuydu. Rica etsem kodu ortasından bölüp kalanı alt satırdan nasıl devam ettirebilirim gösterirmisiniz.

Uzun kodları alt satırdan devam edebilmek için koda boşluk ve alt tire ( _) eklenir. Çift tırnak (") arasındaki ifadeler kod değil metindir. Dolayısıyla bu metni bozmamak için, ayrılmak istenen yere gelip " & _" ifadesini eklemek ve alt tireden sonra enter tuşuna basmak gerek
HTML:
Kod:
gibi bir ifadeyi ayırmak için
HTML:
Kod:
gibi yazılırken
HTML:
Kod:
ifadesi bölünürken ya aşağıdaki gibi
HTML:
Kod:
şeklinde -kelimeyi bile ortadan ayırarak- yada Ali hocamın yaptığı gibi yapılarak bölünebilir

Son düzenleme:
Yalniz ifadeniz, ifademi yanlış yorumlamışsınız gibi bir fikir oluşturdu bende
Çift tırnak içine almıyoruz! Metin yapısını bozmamak için
1 - once çift tırnak koyup ilk metni ayırıyoruz,
2 - sonra metnin 2. yarısını tekrar metin yapmak için 2. kısmın başına çift tırnak ekliyoruz.
3 - Artık elimizde 2 metin ifadesi oluyor ama bunları birleştirmek için aralarına & koymamız gerekiyor
4 - şimdi de alt satırdan devamı sağlayan ( _) koyup enter ile alt satıra atıyoruz
Mtn ="oguz turkyilmaz"
Mtn ="oguz" " turkyilmaz"
Mtn ="oguz" & " turkyilmaz"
Şimdi de alt satırdan devam için boşluk ve alt tire ( _) koyuyoruz
Mtn ="oguz" & _
" turkyilmaz"

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri