• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Ado hdr=no ile 2.satırdan itibaren 65536 sonrasını getirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Refaz

Destek Ekibi
Aldığı beğeni
5,070
Excel V
Office 2024 TR
Konu Sahibi
Merhaba.

Alttaki kodda distinct yada order by yada group by kullanılarak ve hdr=no olarak yapınca ve başlık 1.satırda olursa 2.satırdan itibaren veriler nasıl alınır?
Tabii başlıktanda anlaşılacağı gibi 65536 ve sonrasıda alınacak.

HTML:
Rich (BB code):
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Not:
Konu başka konudan buraya taşındı.

Son düzenleme:
eğer yanlış anlamadıysam arrRs = rs.GetRows(2) gibi yazmayı dener misiniz? Tek sayı girilince girilen sayıdan itibaren alıyor diye biliyorum
yada diziye aktarmadan x. kayıttan başlamak istiyorsanız
arrRs = rs.GetRows(x-1) yerine rs.Move x gibi istediğiniz kayda gidip oradan başlamayı dener misiniz?

Son düzenleme:
HTML:
Kod:

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çözüm
Konu Sahibi
Elinize sağlık halily abey :)
movenext biliyordumda sadece Move kullanmaya hiç denk delmemiştim.
Benim için süper oldu bu şekilde.
Birde Başlıklar 2.satırda olursa nasılyapılacak?
Birde bunun çözümünü verirseniz ilk mesajdaki kod ve dosyayı güncelleyeceğim.

Konu Sahibi
halily abey 3.satırdan başlaması için ise move1 deki 1 i 2 yapınca hallodu tekrar elinize sağlık :)

O
Birde Başlıklar 2.satırda olursa nasılyapılacak?
Bu kısmı tam anlamadım.
Diyelim ki başlık satırına kadar tüm satırlar boş bu durumda recordset zaten ilk boş satırları almayacağından .move 1 ile başlıktan sonraki kayda gider ama başlık 2. satırdaysa ama birinci satırda da veri olduğu için excel tümünü alıyorsa bu durumda rs.move 2 işinizi görür diye düşünüyorum.

Konu Sahibi
O

Bu kısmı tam anlamadım.
Diyelim ki başlık satırına kadar tüm satırlar boş bu durumda recordset zaten ilk boş satırları almayacağından .move 1 ile başlıktan sonraki kayda gider ama başlık 2. satırdaysa ama birinci satırda da veri olduğu için excel tümünü alıyorsa bu durumda rs.move 2 işinizi görür diye düşünüyorum.
Evet ab işi gördü.Önceki mesajı galiba aynı anda yazdık görmediniz.

Konu Sahibi
Sayın halily abey sanırım olmadı ve distinct kullanınca sıralama yapınca maliesef sıralamadan dolayı karıştı.

Denemeniz için alttaki gibi deneyin ve en sona xx attığını göreceksiniz.

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
HTML:
Kod:

Geçici çözüm için yukardaki gibi where ekleyerek hallettim ama fazla sütun varsa kod uzar.Normalde tek koşulda yeter ama tabii benim istediğim başka çözüm kısa olarak :)
Move yada başka değişkenede gerek kalmadı bu koda göre.

HTML:
Rich (BB code):

olmaması doğal, ilk satırı başlık olarak almazsak excel hepsini kayıt olarak görür, kayıt olarak görünce de ona göre davranır
Hdr=yes yaptığınızda sorun mu çıkıyor?

Konu Sahibi
olmaması doğal, ilk satırı başlık olarak almazsak excel hepsini kayıt olarak görür, kayıt olarak görünce de ona göre davranır
Hdr=yes yaptığınızda sorun mu çıkıyor?
Hdr yes zaten sorun olmuyor abey no için yardım istemiştim.

hepsi kayıt sayılınca işlem de ona göre yapılıyor
açıkçası bu durumu aşmanın yolu sadece, sizin yaptığınız gibi, çevresinden dolaşmak galiba.
dolaysız başka bir çözümü olur mu bilmiyorum.

Sayısal bir sütun varsa kriter olarak o sutunun kullanılması yeterli bütün sütun başlıklarını almaya gerek kalmaz tabi seçilen alanın mecburi alan olması gerek

Konu Sahibi
Tamam abey.
Hdr yes kullanmak en mantıklısı galiba :)
Boşuna alan adları ile yazmak için uğraşmamak için konu açmıştım.
Kendi kullandığım dosyad sütun adlarını döngü ile aldırıp değişkene atıyorum.Heralde böyle kullanmaya devam edeceğim.
Sağolun.Biraz daha bekleyeyim olmazsa çözüldü olarak kapatacağım.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri