• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü adet kadar kopyala yapıştır

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Sinda

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba,
Ekteki excelde sayfa 1 de işi adeti kadar sayfa 2 ye ürün satırını kopyalayıp adeti 1 yazmasını istiyorum. ancak kodu kurgulayamadım. Bu büyük bir liste de olabilir ne kadar dolu satır varsa o satırın adeti kadar işi yazmalı Sayfa 2 de.
Yardımcı olabilir misiniz ?

Çözüm
365 kullanıcısı olduğunuzdan formülle çözüme gidebilirsiniz.
  • Sayfa1 de 2. satırdan itibaren İşler ve Adetleri yazılıyor. Bu liste, Adetler kolonunda, aralarda BOŞ hücreler (ya da Negatif Sayılar ya da Metinler) de olmak üzere aşağıya doğru uzayabilir varsayılarak,
  • Sayfa2 de A2 : B10 daki verilerinizi komple silin. Çünkü 365 ile sonuçlar dökülmeli olarak gelecek. Dökülecek alanda herhangi bir veri olması durumunda ya da birleştirilmiş hücre bulunması durumunda #TAŞMA! hatası verecek ve sonuçlar dökulemeyecektir.
Sayfa2 A2 hücresine aşağıdaki formülü yazınız. Sonuçlar dökülecektir...
365 kullanıcısı olduğunuzdan formülle çözüme gidebilirsiniz.
  • Sayfa1 de 2. satırdan itibaren İşler ve Adetleri yazılıyor. Bu liste, Adetler kolonunda, aralarda BOŞ hücreler (ya da Negatif Sayılar ya da Metinler) de olmak üzere aşağıya doğru uzayabilir varsayılarak,
  • Sayfa2 de A2 : B10 daki verilerinizi komple silin. Çünkü 365 ile sonuçlar dökülmeli olarak gelecek. Dökülecek alanda herhangi bir veri olması durumunda ya da birleştirilmiş hücre bulunması durumunda #TAŞMA! hatası verecek ve sonuçlar dökulemeyecektir.
Sayfa2 A2 hücresine aşağıdaki formülü yazınız. Sonuçlar dökülecektir.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Örnek dosyayı da ekliyorum.

Çözüm
Bir kaç gün önce bu konuyu çözmüştüm ve çözüm sizde var Etiket konulu

Üstat 52779 hocanın müsadesi ile bi 365 formülüde ben paylaşayım:

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri