• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Access den Userforma (TextBox a) Veri Getirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

erdem dağ

Yeni Üye
Aldığı beğeni
23
Excel V
Office 2007 TR
Konu Sahibi
Değerli abilerim, ustalarım hepinize kucak dolusu sevgiler selamlar ve şimdiden iyi bayramlar.

Abilerim; ne yapıp ettiysem çözemediğim bir durumum var, normalde excel vba sorgu ile accesden excel hücreye sonuç çağırabiliyorum buraya kadar sorun yok ancak yapamadığım ve yapmak istediğim şey, accesden direkt excel userformda olan textboxa sorgu sonucunu çağırmak.

Parça kodunu girip butona bastımmı parça adı ve toplam adeti gelmesini yapmak gayretim abilerim.

Kıymetli desteklerinizi rica ediyorum sayın abilerim ustalarım 🙏:)

Ekli dosyalar

Değerli abilerim, ustalarım hepinize kucak dolusu sevgiler selamlar ve şimdiden iyi bayramlar.

Abilerim; ne yapıp ettiysem çözemediğim bir durumum var, normalde excel vba sorgu ile accesden excel hücreye sonuç çağırabiliyorum buraya kadar sorun yok ancak yapamadığım ve yapmak istediğim şey, accesden direkt excel userformda olan textboxa sorgu sonucunu çağırmak.

Parça kodunu girip butona bastımmı parça adı ve toplam adeti gelmesini yapmak gayretim abilerim.

Kıymetli desteklerinizi rica ediyorum sayın abilerim ustalarım 🙏:)
TextBox1 Change ine alttaki kodu yaz. Yalnız kodda access dosyasının yolunu kendi pc indeki access yolu ile değiştir.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

Konu Sahibi
TextBox1 Change ine alttaki kodu yaz. Yalnız kodda access dosyasının yolunu kendi pc indeki access yolu ile değiştir.
HTML:
Kod:
Volki abi teşekkür ederim oldu ancak textbox3'satış fiyat kısmını eklediğimde veri tabanı hatası verdi ricam takıldığım bı noktayada bi destek olursanız abi sizden ricam

Konu Sahibi
abi çalışıyor ellerine sağlık. sadece abi örneğin 714 nolu parçanın en büyük ID de ki satış fiyatı değeri değilde ilk ID deki satış fiyatı değeri geliyor. kusura bakma abi acemiyim derdimi ilk başta tam anlatamadım bağışla lütfen abi :(

elde etmeye çalıştığım sorgu tarzı şu şekil abi
strSQL = "SELECT parça_adı, last(parça_satış_fiyatı), sum(adet) FROM STOK WHERE parça_kodu ......................... diyr giden sorgu satırı abim

abi çalışıyor ellerine sağlık. sadece abi örneğin 714 nolu parçanın en büyük ID de ki satış fiyatı değeri değilde ilk ID deki satış fiyatı değeri geliyor. kusura bakma abi acemiyim derdimi ilk başta tam anlatamadım bağışla lütfen abi :(

elde etmeye çalıştığım sorgu tarzı şu şekil abi
strSQL = "SELECT parça_adı, last(parça_satış_fiyatı), sum(adet) FROM STOK WHERE parça_kodu ......................... diyr giden sorgu satırı abim
Bunu dener misin
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Bunu dener misin
HTML:
Kod:
abi iyi bayramlar öncelikle. Selamlar saygılar :) abi herşey tamam ama adet ilgili parça kodu için toplamı yapamadım abi :(

aşağdaki gibi sorguyu revize ettim ama yapamadım sayın abim :(

strSQL = "SELECT parça_adı, parça_satış_fiyatı, sum(adet) FROM STOK WHERE ID = " & maxID
rst.Open strSQL, cnn, adOpenStatic"

abi iyi bayramlar öncelikle. Selamlar saygılar :) abi herşey tamam ama adet ilgili parça kodu için toplamı yapamadım abi :(

strSQL = "SELECT parça_adı, parça_satış_fiyatı, sum(adet) FROM STOK WHERE ID = " & maxID
Hocam hep eksik soru soruyorsun. Simdiye kadar adetlerin toplami olmasini gerektigini soylememistin

Deneyiniz.
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
sorunum çözüldü. volki_112 abi fazlasıyla yardımcı oldu. volki_112 abi ve diğer tüm ustalarıma abilerime sonsuz teşekkürler iyi bayramlar. iyiki varsınız :)

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri