• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü 3B HARİTA ÇALIŞMIYOR

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

hrnbrk

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2021 TR
Konuyu Başlatan
3B HARİTA SEÇTİĞİM ZAMAN BÖYLE BİR HATA ALIYORUM ÇÖZÜMÜ NEDİR BİLEN VARMI ACİL LAZIM YARDIMCI OLUR MUSUNUZ

Ekli dosyalar

• CENG.jpg
    CENG.jpg
    330.6 KB · Gösterim: 10
  • CENG1.jpg
    CENG1.jpg
    334.2 KB · Gösterim: 10
Çözüm
Allah allah nasıl sadece 2021 pro plusda aktif çalışıyor? Peki ben nasıl hem 2016, hem 2019, hem 2021de kullanabiliyorum?

Öncelikle Sayın Patron'un berlittiği gibi bir DirectX sorununuz mevcut.
  1. Bunun öncesinde Windows, Office ve ekran kartı güncellemelerinizin tam yapılmasına özen gösterin, sonrasında DirectX düzeltmesini uygulayın.
  2. Ardından Başlat / Çalıştır yolunu izleyerek gelen ekrana regedit yazın ve Registry Editor'ü açın. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\BingMaps
    HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\BingMaps anahtarları altında
    EnableBingServices değeri 1 /Bing servislerini aktive eder)
    MapsCacheLocation (Bing Haritaları'nın geçici dosyalarının kaydedildiği konumu belirler.) anahtarlarının mevcut olup...
Bilgisayarınızda önceden çalışıyor muydu?

Windows arama ekranına dxdiag yazıp aratın ve yönetici olarak çalıştırın
DirectX sürümünü kontrol ediniz. 10 ve yukarı olmalı.
değilse ekran kartınızın desteklediği DirectX sürümünü öğrenin ve en güncel sürücüyü yükleyin.
Ayrıca bunu da yüklemeyi deneyin.

1735821851695.png

Ekli dosyalar

• CENG2.jpg
    CENG2.jpg
    353.6 KB · Gösterim: 3
Örnek bir dosya hazırladım.
il isimlerini değiştirerek deneme yapın.
1735823919221.png

1735823978245.png

Ekli dosyalar

• harita.xlsx
    2.6 MB · Gösterim: 13

Ekli dosyalar

• ceng4.jpg
    ceng4.jpg
    344.5 KB · Gösterim: 0
Win11
Office 2021 pro plus

ben çözümü buldum ne office 2024 nede başkasında çalışmıyor sadece office 2021 pro plus de aktif çalışıyor herkese teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için

Allah allah nasıl sadece 2021 pro plusda aktif çalışıyor? Peki ben nasıl hem 2016, hem 2019, hem 2021de kullanabiliyorum?

1. Bunun öncesinde Windows, Office ve ekran kartı güncellemelerinizin tam yapılmasına özen gösterin, sonrasında DirectX düzeltmesini uygulayın.
  2. Ardından Başlat / Çalıştır yolunu izleyerek gelen ekrana regedit yazın ve Registry Editor'ü açın. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\BingMaps
    MapsCacheLocation (Bing Haritaları'nın geçici dosyalarının kaydedildiği konumu belirler.) anahtarlarının mevcut olup olmadığını ve ayarların doğru olup olmadığını kontrol edin.

Örneğin EnableBingServices anahtarı mevcut ama değeri 0 ise 1 yapın. Eğer bu kayıtlar eksikse boş alanda sağ tıklayın, Yeni / DWORD (32-bit) Değeri oluşturup adını EnableBingServices olarak belirleyin ve değerini 1 yapın. MapsCacheLocation içinse sağ tıklayın, Yeni / String Value (Dize Değeri) seçeneğini seçip adını MapsCacheLocation olarak belirleyin ve çift tıklayarak bu girdiyi örneğin C:\Users\KullanıcıAdı\AppData\Local\BingMapsCache şeklinde geçici dosyaların saklanacağı tam klasör yolu şeklinde düzenleyin.

3. Ardından Microsoft Edge WebView2 'yi bilgisayarınıza yükleyip restart edin.

Çözüm

MapsCacheLocation (Bing Haritaları'nın geçici dosyalarının kaydedildiği konumu belirler.) anahtarlarının mevcut olup olmadığını ve ayarların doğru olup olmadığını kontrol edin.

Örneğin EnableBingServices anahtarı mevcut ama değeri 0 ise 1 yapın. Eğer bu kayıtlar eksikse boş alanda sağ tıklayın, Yeni / DWORD (32-bit) Değeri oluşturup adını EnableBingServices olarak belirleyin ve değerini 1 yapın. MapsCacheLocation içinse sağ tıklayın, Yeni / String Value (Dize Değeri) seçeneğini seçip adını MapsCacheLocation olarak belirleyin ve çift tıklayarak bu girdiyi örneğin C:\Users\KullanıcıAdı\AppData\Local\BingMapsCache şeklinde geçici dosyaların saklanacağı tam klasör yolu şeklinde düzenleyin.

3. Ardından Microsoft Edge WebView2 'yi bilgisayarınıza yükleyip restart edin.
abi bu şekilde hiç denemedim sürekli versiyonlarını indirdim 2016 2019 2024 bile indirdim ama hiç birinde bu hatalar gitmedi zaten 2024 de hiç 3b harita yok bile ama 2021 pro plus burda bir hocam kullanıyorum demişti bende onuda deniyeyim dedim onda direk oldu eğer dediğiniz gibi olduğunu var sayıyorum ama neden 4 versiyonda olmadı da bu neden 2021 de tek oldu sonuçta directx hepsinde aynı bilgisayar aynı sistem aynı değiştirmeden neden çalıştı anlamadım

WebView Office 2021 ve sonrasında default olarak gelen bir özellik zaten. Ayrıca lisanslı değil cracklenmiş ürün kullanıyorsanız -asla tasvip etmediğim ve kanaatimce hırsızlıktan farkı olmayan bir durum- Microsoft servisleri engellendiği için zaten bu hizmetten yararlanamayacaksınız. Retail sürümlerinde kullanım süresini resetleyen cracklerde bazen erişim sağlayabilirsiniz ancak dijital lisansları 200-300liraya satılan bir ürünü crackleyip yasal olmayan yolla kullanmak yerine lisans alıp düzgün bir şekilde kullanın. uygulama geliştiriciler de ürünleri bedava kullanılsın diye hizmet vermiyor ve bu yaklaşımlara karşı sürekli bir tedbir alma yoluna gidiyorlar sonuçta.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri