• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü 365 Versiyonlara Göre Vergi Hesaplama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

AHMET4615

Bronz Üye
Aldığı beğeni
105
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhabalar Ekteki Örnekte Gri Dolgulu Alanlarda Gelir Vergisi Hesaplama Excelin 365 Versiyonlarında Kullanılan Dinamik Dizi Formülleri İle Yapılmıştır.Sarı Dolgulu Alanlarda İse 365 Versiyonlarındaki Formüller İle Yapılmış Sonuçlar Hatalı Geliyor.Doğru Sonuçlar Gri Dolgulu Alanlardadır.Yardımlarınızı Bekliyorum.
Gri dolgulu alanlar değerler doğru sarı dolgulu alanlarda değerler yanlış sadece sarı dolgulu alanlardaki formüllere -topla($H$7:H7) eklenirse sonuçlar doğru olacaktır.Bu hücre değeri değişebilir çıkarma işlemi bir önceki ayın gelir vergisinden alınması gerekiyor

Ekli dosyalar

Ben bu soruyu cevapladım diye hatırlıyorum. ???

Evet hocam cevap verdiniz fakat sarı dolgulu alanlardaki değerler hatalı
Daha önceki dosyanızda bu formül ile çözüldü diye hatırlıyorum?;

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
EĞER ve ÇOKEĞER fonksiyonları ile eski versiyona göre çıkan sonuçlarla benim size yazdığım formülün sonuçları aynı çıkıyor. Nerede yanlışlık var?

Ekli dosyalar

• 365 formüllü.gif
    365 formüllü.gif
    774.2 KB · Gösterim: 1
Konu Sahibi

HTML:
Kod:
EĞER ve ÇOKEĞER fonksiyonları ile eski versiyona göre çıkan sonuçlarla benim size yazdığım formülün sonuçları aynı çıkıyor. Nerede yanlışlı

Konu Sahibi

HTML:
Kod:
EĞER ve ÇOKEĞER fonksiyonları ile eski versiyona göre çıkan sonuçlarla benim size yazdığım formülün sonuçları aynı çıkıyor. Nerede yanlışlık var?
Merhabalar hocam sizin formülün sonuçu doğru fakat 1 nolu mesajdaki ekteki dosyadaki sarı dolgulu alanlar hatalı gri dolgulu alanlar doğru size zahmet incelermisiniz

Merhabalar hocam sizin formülün sonuçu doğru fakat 1 nolu mesajdaki ekteki dosyadaki sarı dolgulu alanlar hatalı gri dolgulu alanlar doğru size zahmet incelermisiniz
Ahmet bey bu dosyanızda da aynı formülü kullanabilirsiniz

Ekli dosyalar

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri