• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü 365 ve 2010 sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

sametcakiogluu01

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2010 TR
Konuyu Başlatan
MİCROSOFT 365 KULLANIYORUM PC KAPATIP ACTIM EXCEL 2010 ACILIYOR BUNU NASIL İPTAL EDECEM ARKADASLAR KAFAYI BOZACAM MİCROSOFT 365 YÜKLÜYORUM SİLİYORUM YİNE OLMUYOR

Çözüm
Bilmiyorum aynı olay mı, bende hem 2003 hem de 2013 yüklü. Ben aşağıdaki gibi bir işlem yapıyorum.
Dosyanın üzerinde sağ tıklayın, Özellikler>Genel>Birlikte Aç yanında Değiştir düğmesi var ona tıklayın, orada 365 Excel'i seçin.
Microsoft 365 kullanıyorsanız ve bilgisayarınızı kapatıp açtıktan sonra Excel 2010'un açılması sorunu ile karşılaşıyorsanız, bu durumun nedeni genellikle Excel 2010'un varsayılan olarak açılacak bir program olarak ayarlanmış olmasından kaynaklanıyor olabilir. Bu durumu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Excel 2010'u Kaldırın veya Devre Dışı Bırakın:​

Eğer Excel 2010 yüklü ise ve Microsoft 365 ile çakışıyorsa, Excel 2010'u kaldırmak veya devre dışı bırakmak sorunu çözebilir.

Excel 2010'u Kaldırmak:​

• Windows 10 veya 11'de, Başlat menüsüne gidin ve "Denetim Masası" yazın.
  • "Programlar" sekmesine tıklayın, ardından "Programlar ve Özellikler" seçeneğine tıklayın.
  • Buradan Microsoft Office 2010 veya Excel 2010'u bulup sağ tıklayın ve Kaldır seçeneğini tıklayın.

Excel 2010'u devre dışı bırakmak:​

1. Windows Görev Yöneticisi'ni açın (Ctrl + Shift + Esc tuşlarına basarak).
  2. Başlangıç sekmesine gidin.
  3. Excel 2010'un başlangıçta otomatik olarak açılmasını sağlayan bir program olup olmadığını kontrol edin ve varsa devre dışı bırakın.

2. Microsoft 365'i Varsayılan Program Olarak Ayarlayın:​

Excel 2010 yerine Microsoft 365 Excel'in açılmasını sağlamak için Microsoft 365 Excel'i varsayılan uygulama olarak ayarlayın.

1. Başlat Menüsünü açın ve Ayarlar'ı tıklayın.
  2. Uygulamalar sekmesine gidin.
  3. Varsayılan Uygulamalar'a tıklayın.
  4. Excel'i bulup üzerine tıklayın ve Microsoft Excel (Microsoft 365) seçeneğini işaretleyin.

3. Kayıt Defteri Ayarları (Advanced):​

Eğer yukarıdaki yöntemler işe yaramazsa, Excel 2010'un açılmasını engellemek için kayıt defteri (registry) ayarlarını değiştirebilirsiniz. Ancak bu adımı yalnızca deneyimli kullanıcıların yapması tavsiye edilir.

1. Windows + R tuşlarına basın, "Çalıştır" penceresine regedit yazın ve Enter'a basın.
  2. Kayıt Defteri Editörü'nde, şu yola gidin:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\14.0\Excel
    Buradaki "14.0" sürüm numarasıdır ve Excel 2010 ile ilgilidir. Eğer burada Excel 2010 ile ilgili bir kayıt varsa, bu anahtarı silebilirsiniz.

Bilmiyorum aynı olay mı, bende hem 2003 hem de 2013 yüklü. Ben aşağıdaki gibi bir işlem yapıyorum.
Dosyanın üzerinde sağ tıklayın, Özellikler>Genel>Birlikte Aç yanında Değiştir düğmesi var ona tıklayın, orada 365 Excel'i seçin.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri