• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü 2 Hücre İçerisindeki Metni İlişkilendirip Kontrol Etmek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

redant

Gold Üye
Aldığı beğeni
6
Excel V
Office 365 TR
Gold Bitiş
8 Kasım 2025
Konu Sahibi
Merhabalar,

"Fiyat Takip" sayfasının "E5" hücresinde "ŞUBAT-2024",
"Fiyat Kontrol" sayfası ise veriyi Web' den çekiyor. "B4" hücresinde "BORUSAN 2024 FİYAT LİSTESİ" yazıyor.

Fiyat listelerinin güncel olup olmadığını kontrol etmek istiyorum. Web' den çektiğim verilerde fiyat listelerinin ay ve yılı olarak değişiklik olduğunda "Fiyat Kontrol" sayfama yansıyacaktır. Ben de firmaların güncelleme yaptığını anlayıp kendi listemi güncellemem gerekecek. Bunun için dediğim hücreleri ilişkilendirip, web' den çekilen değerde değişiklik olduğunu gördüğüm zaman;

"Fiyat Takip" sayfasının "H" hücresinde "Güncellenecek" şeklinde uyarı vermesini istiyorum.

Teşekkürler.

1749482262060.png

1749482280641.png

Merhabalar,

"Fiyat Takip" sayfasının "E5" hücresinde "ŞUBAT-2024",
"Fiyat Kontrol" sayfası ise veriyi Web' den çekiyor. "B4" hücresinde "BORUSAN 2024 FİYAT LİSTESİ" yazıyor.

Fiyat listelerinin güncel olup olmadığını kontrol etmek istiyorum. Web' den çektiğim verilerde fiyat listelerinin ay ve yılı olarak değişiklik olduğunda "Fiyat Kontrol" sayfama yansıyacaktır. Ben de firmaların güncelleme yaptığını anlayıp kendi listemi güncellemem gerekecek. Bunun için dediğim hücreleri ilişkilendirip, web' den çekilen değerde değişiklik olduğunu gördüğüm zaman;

"Fiyat Takip" sayfasının "H" hücresinde "Güncellenecek" şeklinde uyarı vermesini istiyorum.

Teşekkürler.

Ekli dosyayı görüntüle 34104

Ekli dosyayı görüntüle 34105
İlk resimde fiyat listesi Kısmında ŞUBAT - 2024 yazıyor diyelim. Buradan şubat yazısınız MBUL formülü ile çek. Daha sonra çektiğin bu ŞUBAT yazısını webten indirdiğin metin ile karşılaştır. İndirdiğin Metinde ŞUBAT yazısı geçiyorsa değişiklik olmamıştır. KArşılaştırma işini de MBUL formülü ile yapacaksın.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri